Aktiviteter på Käringön

På Käringön finns många aktiviteter för både stora och små. Upptäck ön på egen hand genom att bara ströva runt mellan husen på norra sidan och ute på klipporna på söder. Du kan också följa de vitmålade pilarna över klipporna, eller boka en guidad visning. Testa att ro Hulda - 10 huggaren med egen skeppare runt i den fantastiska arkipelagen, en given succe för sällskapet eller vid konferensen. Prova fiskelyckan, åk på skärgårds- och sälsafari, spela minigolf eller boka öns tennisbana och utmana kompisen i en tennismatch. Besök någon av öns badplatser och njut av sol & salta bad, eller boka upp Ångbastun för total avkoppling.

I menyn till vänster presenteras ett utbud av öns olika aktiviteter, saknar du något, skicka ett mail till oss

Bad och äventyrsturer till holmarna

Bad och äventyrsturer till holmarna

Är ni intresserade att åka till tex. Vallerö för bad / vandring ring Käringöns Sjötaxi 0708-301232 Pris t.o.r 50 kr/person Barn under 1år gratis. Välkomna Bengt & Marie Österberg

Salta bad på Käringön

Salta bad på Käringön

På Käringön kan du avnjuta salta bad på olika platser. För att veta mer om karaktären på baden har vi gjort en lista som beskriver platserna. Men glöm inte att utforska Käringön på egen hand och hitta din egen badvik.

Båtrundturer

Båtrundturer

Klippor, grund, öde öar, vikar och laguner. Grått, blått, grönt i tusen nyanser.Och den gula solen. Stiltje, krusningar, skummande vågtoppar. Vinden, vyerna och vännerna.

Båttur med snabb båt

Båttur med snabb båt

Vill ni uppleva den underbara Käringöskärgården i en snabb båt? Känna fartvinden rufsa till håret och få saltstänk? Då finns det flera skeppare med fina båtar som gärna tar er med på en tur!

Boule

Boule

Boulebanan finns vid Myra idrottsplatsen. Det finns klot att hyra för den som vill spela.

Bröllop

Bröllop

Många gifter sig på Käringön! Det är lätt att förstå. Den unika naturen och västerhavet är en perfekt miljö som ger brudparet ett oförglömligt minne för livet.

Fisketurer / Havsfiske

Fisketurer / Havsfiske

Käringön med omnejd har ett av de bättre fiskevattnen på västkusten. Man kan fiska med spinnspö från klipporna eftersom vattendjupet vid stränderna är ganska djupt.

Guidade turer på Käringön

Guidade turer på Käringön

Följ med på en spännande rundtur på Käringön! Här finns historia som sträcker sig ända från slutet 1500 talet. Hör om spännande personer, historier & levandsöden och Käringöns historia & framtid.

10 Huggaren Hulda Käringön

10 Huggaren Hulda Käringön

10 Huggaren Hulda är en fantastisk skapelse byggd i Henån 2011, med plats för 10 roddare och en skeppare. Man behöver inte vara 10 stycken för att det ska fungera. Efter kan det vara skönt att slappna av i Käringöns Roddares relaxavdelning med en skön Ångbastu. En mycket originell och uppskattad aktivitet!

Hummerfiske

Hummerfiske

Har man en gång varit med om att plocka upp hummertinor vill man gärna göra om det igen. Följ med ut på havet i ett par timmar. Säsongen för hummer ”det svarta guldet” börjar alltid första måndagen efter den 20 september och den bästa tiden för hummerfiske brukar vara i oktober.

Kajak & Havskajaker

Kajak & Havskajaker

Havskajaker för uthyrning finns på Stocken via Orust Kajak om du vill paddla till Käringön och utforska Käringö-arkepilagen. På Käringön finns många bra ställen att angöra för kajaker.

Käringö Ångbastu

Käringö Ångbastu

Njut av Käringö Ångbastu, som är 55 grader & med 59% luftfuktighet. Där kan du kan njuta länge. Efteråt tar du en iskall dusch och slappnar av i vår relax bar. Hit tar du med egen dryck. Bokar gör du på telefonnummer +46 (0)721 678800.

Käringöns Idrottsförening

Käringöns Idrottsförening

Käringöns idrottsförening sköter idrottsplatsen vid Myra, mitt på ön. Här anordnas bland annat fotbollscupen Myra-cup i juli med flera arrangemang. För mer information se idrottsföreningens anslagstavla vid kiosken.

Käringöns Segelklubb

Käringöns Segelklubb

Käringöns segelklubb anordnar segelskola i juli och håller kvällskappseglingar under sommaren. Klubbhuset hittar du på Skeppersholme nära Peterson's krog.

Käringöns Tennisklubb KTK

Käringöns Tennisklubb KTK

Tennisbanan hittar du längst in i hamnen bakom fiskaffären och butiken Milla Mi. Vid tennisbanan ligger ockå minigolfbanan. Tennisbanan bokas veckovis hos Käringö skeppshandel, se under fliken Butiker. Bokning sker varje fredag för nästkommande vecka. För att kunna boka måste du också bli medlem, vilket du tecknar årsvis på samma ställe.

Krabbfiske

Krabbfiske

På Käringön finns mängder av krabbor i alla storlekar! Vad behöver man? Ett snöre och en hink, sen kan det vara rätt skönt att ha en flytväst när man ligger på magen på bryggan.

Landaktiviteter på Käringön

Landaktiviteter på Käringön

Är ni väl ute på Käringön har vi färdiga upplägg åt er både på land och till havs. Några exempel: Krogsafari, Sälsafari, Fyrsafari, RIB Geocathing, Teambuilding, Företagsjakten, Bubbleball football och mycket mer...

Lekplatsen på Myra

Lekplatsen på Myra

På Myra finns lek & fotbollsplan. Där hittar du även boulebana, grillplats och roliga leksaker! I den stora minan som du hittar där kan man lägga en slant till Käringöns Idrottsförening som sköter allt på denna platsen. På midsommar dansas det här!

Måseskärs fyr

Måseskärs fyr

Måseskär är belägen 1,5 nautisk mil (ca 2,8km) sydväst om Käringön. Ön har varit en bemannad fyrplats sedan 1865 då fyr och byggnader var färdiga.

Minigolf

Minigolf

Minigolfbanan ligger längst in i hamnen, bakom butiken MillaMi och mittemot Skafferiet. Vill du spela minigolf så kan du hyra golfklubba och boll i kiosken mitt i hamnen.

Promenera på klipporna

Promenera på klipporna

Eftersom den största delen av ön är obebodd så finns det fantastiska ytor att vandra på.

Roddbåt

Roddbåt

Upplev skärgården runt Käringön! Fina nya kustroddsnipor för 1-4 personer uthyres. ”För naturupplevelser, motion, avkoppling, fiske och äventyr.” Båtarna finns i hamnområdet. Hyrs i Kiosken eller i Skeppshandeln.

ROOTCAMP Käringön 2017

ROOTCAMP Käringön 2017

Följ med oss på en träningsupplevelse utöver det vanliga i den vackra skärgården på Orust med ROOTCAMPS egna tränare och hälsocoacher Annalisa Sederholm & Jennie Dyrhill!

Sälsafari och besök Måseskärs fyr

Sälsafari och besök Måseskärs fyr

Följ med på sälsafari, upplev skärgården och möt dessa fascinerade rovdjur i sin naturliga miljö. Rundturen tar cirka en timma och går mellan 1/7-15/8, när vädret tillåter, enligt anslag på taxibryggan.

Utegym vid Myra

Utegym vid Myra

Vid Myra som idrottsplatsen på Käringön heter finns ett utegym, passa på och testa lite muskler efter springturen eller roddturen.

Utvecklad av appallan.se