Salta bad på Käringön

På Käringön kan du avnjuta salta bad på olika platser. För att veta mer om karaktären på baden har vi gjort en lista som beskriver platserna. Men glöm inte att utforska Käringön på egen hand och hitta din egen badvik.

Bad och äventyrsturer till holmarna

Bad och äventyrsturer till holmarna

Är ni intresserade att åka till tex. Vallerö för bad / vandring ring Käringöns Sjötaxi 0708-301232 Pris t.o.r 50 kr/person Barn under 1år gratis. Välkomna Bengt & Marie Österberg

Barnbad

Barnbad

Det finns två ställen som är bra badplatser för barn. Öviken, nära hamnen, här finns pontoner och sandbotten med ett vattendjup på 50-80 centimeter. Barnbadet, på sydsidan av ön. Om du går söderut över den stora ängen, Ängevik, kommer du till en havsvik där det finns en liten sandstrand. Detta är strax innan herr- och dambadet.

Trampolinbadet

Trampolinbadet

Trampolinbadet ligger allra längst ut på Käringöns sydvästra spets, Käringö-käften. Ett klippbad med en djup lagun för dig som uppskattar klart och friskt vatten, den enkla stegen, trampolinen och den vidunderliga utsikten mot Måseskärs fyr och ner mot Marstrands fästning i söder. Ej familjevänligt för de med små barn men för alla simkunniga är detta bad en upplevelse. Badplatsen sköts ideellt av Käringöns badhusförening.

Friluftsbadet sydväster

Friluftsbadet sydväster

Friluftsbadet har anor från slutet av 1800-talet då Käringön blev en badort. Badet ligger på de släta klipporna på öns sydspets och av tradition är detta ett nakenbad. Du hittar badet mellan Familjebadet och Dambadhuset. Friluften är ett enkelt bad för stilla dagar med friskt och klart vatten och det enda som underlättar ett bad är tampen i berget som sitter vid den ”naturliga” trappan. Badplatsen sköts ideellt av Käringöns badhusförening.

Kallbadhusen

Kallbadhusen

Kallas även Herr- och Dambadet. Om du går söderut över den stora ängen, Ängevik, nära Simsons prästgård, kommer du till en havsvik. På öns sydöstra sida ligger de två vitmålade badhusen, Herrbadet från slutet av 1800-talet och Dambadet från 1920. De två nakenbaden byggdes när ön var en badort kring förra sekelskiftet och alltsedan dess har badgäster kunnat bada och sola bakom enkla plank och murar. Byt om i den röda, gula, gröna eller blå hytten, sola på en klippa eller på trädäcket och njut av härliga bad. De båda husen sköts ideellt av Käringöns badhusförening och är man inte medlem i föreningen lägger man en Badtjuga (20 kr) i en burk i en av hytterna för att på så sätt bidra till att husen underhålls och finns kvar också till kommande generationer.

Knoden

Knoden

Knoden är udden med runda berg som ligger mitt i havsviken på Käringöns sydsida. Det går en stig hit som börjar mellan kyrkan och fotbollsplanen vid Myra. Här är populärt att hoppa i vattnet från klipporna, men gör inte det innan du försäkrat dig om att det är tillräckligt djupt vatten! (Här spelades den berömda reklamfilmen för Prips Blå in, "Dina färger var blå", med Tommy Nilsson för ett antal år sedan).

Öfyren

Öfyren

Öfyren som badplats är en havsvik som inte är angiven på kartbilden över Käringön. Du hittar hit om du går mot själva Öfyren som finns med på kartan. Denna ligger bara 100 meter längre österut från Öviken. Fina vatten att simma i och härliga klippor att sola på.

Öviken

Öviken

Övikens badplats ligger nära hamnen, gå 100 meter österut när du är längst in i hamnen så ser du pontonbryggorna. Övikens badplats är lämplig för barn, för här är sandbotten på insidan av udden. På utsidan av udden finns även en ponton med djupt vatten för vuxna och simkunniga ungdomar. Här hålls simskolan i juli månad.

Vallerö strand

Vallerö strand

Vallerö ligger bredvid Käringön, hit tar man sig med båt. Underbara mjuka sandstränder och långgrunt för barnen. Man tror att man är utomlands på sydliga stränder, när man sätter sin fot här. Se dock upp för strömmande vatten mellan öarna när du simmar!

Utvecklad av appallan.se